Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Uw professional in financiële administratie

Boekhouder voor taxichauffeur

Als taxichauffeur heeft u na uw dienst ook nog een boekhouding bij te houden en dit kunnen tijdrovende werkzaamheden zijn. De boekhouders van administratiekantoor Het Cijferbedrijf te Amsterdam richten zich speciaal op de taxichauffeurs en hun administratie. 

Zo plukt de vruchten van onze uitgebreide kennis en ervaring.
Waar moet u als taxicauhuffeur aan denken: 

Omzetbelasting of beterbekent als btw 

De omzetbelasting wordt ook wel btw genoemd. De afkorting btw staat voor belasting over toegevoegde waarde. Met een goed overzicht van inkomsten en betalingen kunt zien hoeveel btw u moet afdragen. U moet als er sprake is van verschillende btw tarieven deze apart registreren. De btw die u heeft ontvangen bij uw inkomsten moet u verminderen met de btw die u heeft betaald bij uw uitgaven. Het verschil moet u afdragen aan de belastingdienst. Een taxionderneimg rijd op de meter met een prijs inclusief BTW. Dit bedrag is dus inlcusief de omzetbelasting van 6 procent ook wel het laag tarief genoemd. De meeste vacturen die een cahuffeur ontvangt zijn in belast met het hoge tarief. Hierom zijn er vaak voordelen te halen voor chauffeurs uit een goede boekhouding Het Cijferbedrijf kan u hier perfect me helpen door de ervaring met taichauffeurs. 

Het verschilt per onderneming hoe vaak er btw aangegeven moet worden. Veel eenmanszaken of Freelancers doen aar een keer per jaar. Een vof doet meestal elk kwartaal aangifte en in sommige gevallen moet er zelfs elke maand aangifte worden gedaan. In veel gevallen wordt dit opgelegd door de belastingdienst als u voorheen niet altijd op tijd aangifte heeft gedaan. 

Ondernemersaftrek 

Als u zelfstandige taxichauffeur heeft u winst uit de onderneming en hebt u recht op de ondernemersaftrek. Dit zijn voordelige regelingen die u kunt gebruiken bij uw aangifte. 

De ondernemersaftrek is een aftrekpost op uw winst en bestaat uit: 

 • zelfstandigenaftrek
 • startersaftrek
 • startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid
 • aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk
 • meewerkaftrek
 • stakingsaftrek

Inkomstenbelasting

Met inkomstenbelasting wordt doorgaans een belasting van de rijksoverheid over uw inkomen bedoeld. Zelfs als u in het buitenland woont maar nog wel inkomen heeft uit Nederlandse bronnen moet u deze inkomstenbelasting afdragen. 

Zowel particulieren als ondernemers kunnen vaak bij hun aangifte inkomstenbelasting wel wat hulp gebruiken Het Cijferbedrijf is u hierbij graag van dienst. 

Loonadministratie 

Wanneer u medewerkers voor u hebt rijden bent u verplicht een loonadministratie bij te houden en de loonstaat bij te houden daarnaast moet u ook nog uw werknemers van loonstroken en jaaropgaven voorzien.

U dient verder ook rekening te houden met de volgende onderwerpen: • 

 • loonaangifte doen hou daarbij rekening met de beschikking sectoraansluiting
 • en informatie over de premies werknemersverzekeringen

Het Cijferbedrijf kan al deze werkzaamheden van u overnemen zodat u zich bezig kan houden met leukere dingen 

Voor ondernemers met een b.v. : 

Jaarrekening deponeren 

U bent verplicht uw jaarrekening ieder jaar bij de KvK te deponeren. Wat er allemaal moet worden opgenomen in uw jaarrekening is afhankelijk van de omvang van uw bv. 

Dga en belasting betalen 

Een dga betaalt inkomstenbelasting over het loon en mogelijk ook dividendbelasting. Het is voordeliger om dividendbelasting te betalen dan om inkomstenbelasting te moeten afdragen over het verkregen salaris. Om te voorkomen dat dga’s een zeer laag salaris krijgen, heeft de belastingdienst een minimumsalaris van €42.000 ingesteld, mocht uw salaris ver onder het marktconforme salaris liggen dan kan ook deze ondergrens voor u verhoogd worden.

Het cijferbedrijf beschikt over:

 • Een groot netwerk voor optimale informatie
 • Professionele software
 • Ruime ervaring met verschillende bedrijfsvormen
 • Uitstekende bereikbaarheid


De specialist voor de taxibranche in Amsterdam! Zij kunnen voor u alle administratieve en fiscale werkzaamheden uit handen nemen.

Door te kiezen voor Het Cijferbedrijf kiest u voor ervaren en goed geïnformeerde professionals die betrokken zijn bij de taxibranche.

Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken over uw administratie..

    

Wij bellen u terug

 • Should be Empty:

Contactinformatie

Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Adres:
Mauritskade 55C 
1092 AD
Amsterdam 

Telefoonnummer:
020 6929 534 

Email:
info@hetcijferbedrijf.nl